Sałatka z buraków z fetą i orzechami.
Masz ochotę na treściwy i pożywny posiłek – bez szkód dla Twoich jelit? Przedstawiamy przepis na pyszną sałatkę z buraków z fetą i orzechami. Dodaj do niej uprażony chleb razowy pokrojony w kostkę. Danie zyska na chrupkości, a co więcej, zwiększy się w niej udział błonnika pokarmowego.
Składniki:
- 2 upieczone buraki
- garść roszponki
- garść natki pietruszki
- 3 łyżki pokruszonego sera feta
- łyżka oliwy
- garść orzechów włoskich
- sól i pieprz do smaku
T
33g
W
19g
B
20g
BŁ
6g
Sałatka z pieczonych buraków – sposób przygotowania
- Upieczone buraki obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj do nich rukolę, posiekaną natkę pietruszki oraz fetę. Posyp orzechami włoskimi, dopraw do smaku i polej oliwą extra virgin.