Pyszne i chrupiące kanapki z tofu i warzywami
Szukasz pomysłu na szybką i pożywną przekąskę? Kanapka z tofu w około 30% pokryje dzienne zapotrzebowanie na błonnik osoby dorosłej. Dowiedz się, jak ją przygotować.
Składniki:
- 2 kromki chleba
- 2 łyżeczki masła
- 1 plaster tofu wędzonego
- 4 plastry pomidora
- łyżka poszatkowanej cebuli czerwonej
- 2 liście sałaty
- 2 pieczarki
- łyżka uprażonych pestek dyni
T
27.6g
W
37g
B
18.2g
BŁ
11g
Kanapka z grillowanym tofu – sposób przygotowania
- Jak przygotować kanapkę z tofu? Chleb posmaruj masłem. Na jednej kromce ułóż pestki dyni, następnie liść sałaty, plaster pomidora, tofu, pokrojone pieczarki, pozostałe plastry pomidora oraz liść sałaty i przykryj druga kromką chleba.