Sałatka z buraków z fetą i orzechami.

Masz ochotę na treściwy i pożywny posiłek – bez szkód dla Twoich jelit? Przedstawiamy przepis na pyszną sałatkę z buraków z fetą i orzechami. Dodaj do niej uprażony chleb razowy pokrojony w kostkę. Danie zyska na chrupkości, a co więcej, zwiększy się w niej udział błonnika pokarmowego.

Składniki:

  • 2 upieczone buraki
  • garść roszponki
  • garść natki pietruszki
  • 3 łyżki pokruszonego sera feta
  • łyżka oliwy
  • garść orzechów włoskich
  • sól i pieprz do smaku

T

33g

W

19g

B

20g

6g

Sałatka z pieczonych buraków – sposób przygotowania

  • Upieczone buraki obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj do nich rukolę, posiekaną natkę pietruszki oraz fetę. Posyp orzechami włoskimi, dopraw do smaku i polej oliwą extra virgin.