Powrót Przepisy i porady Przepisy Przepisy Sałatka z pieczonych buraków, fety i orzechów włoskich Jeśli masz ochotę na bardziej treściwą sałatkę, dodaj do niej uprażony chleb razowy pokrojony w kostkę. Sałatka zyska na chrupkości, a co więcej, zwiększy się w niej udział błonnika pokarmowego. Wyślij przez messengera: Wyślij Zapisz na Facebooku: Wydukuj: Składniki 2 upieczone burakigarść roszponkigarść natki pietruszki3 łyżki pokruszonego sera fetałyżka oliwykilka orzechów włoskich sól i pieprz do smaku Wartość odżywcza Wartość energetyczna 455 kcal Tłuszcze ogółem 33 g Węglowodany 19 g Białko 20 g Błonnik 6 g WykonanieUpieczone buraki obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj do nich rukolę, posiekaną natkę pietruszki oraz fetę. Posyp orzechami włoskimi, dopraw do smaku i polej oliwą extra virgin. Wyślij przez messengera: Wyślij Zapisz na Facebooku: Wydukuj: