Jak zrobić pizzę bezglutenową z kalafiora?

Bezglutenowa pizza z kalafiora to idealna propozycja dla wszystkich, którzy nie mogą cieszyć się klasycznym, włoskim przysmakiem. Ta pyszna bezglutenowa pizza bez drożdży przypadnie do gustu prawie każdemu, poza tym doskonale sprawdzi się jako lunch, obiad i przekąska podczas przyjęcia lub imprezy.

Aby wzbogacić pizzę o błonnik, dodaliśmy do niej 1 łyżeczkę Colon Ibesol. Pysznie, zdrowo, smacznie, bez glutenu!

Składniki do spodu pizzy:

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej (suchej)
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki zarodków pszennych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 4 śliwki

Propozycja składników wierzchniej części:

  • Sos pomidorowy (gotowy lub domowy)
  • 2 pieczarki pokrojone w plasterki
  • 2 pomidory pokrojone w plasterki
  • Szparag
  • Kilka podzielonych oliwek
  • 2 garście startego parmezanu
  • 1/2 kulki mozzarelli lub 1 dl mozzarelli
  • Czerwona cebula
  • Rukola