Powrót Przepisy i porady Przepisy Przepisy Panierowane tofu z makaronem azjatyckim Inspiracją dla tego dania o bogatym smaku była kuchnia azjatycka. Wyślij przez messengera: Wyślij Zapisz na Facebooku: Wydukuj: Składniki Tofu: 1 blok naturalnego tofu1 łyżka stołowa curry1 szczypta soli1/2 łyżeczki papryki w proszku1 łyżeczka Sambal oelek1 łyżka stołowa miodu lub syropu z agawy 1/2 dl maizeny lub mąki ziemniaczanej1 łyżeczka Colon C Makaron azjatycki: 1/2 cukinii1/4 głowy białej kapusty2 marchewki1 papryka dowolnego koloru2 porcje makaronu azjatyckiego lub bezglutenowego makaronu do spaghetti1 dl sosu hoisin2 łyżki stołowe nasion sezamu1 łyżka stołowa soi1 ząbek czosnku Orzeszki ziemne do podania Kolendra lub mięta do podania Olej do smażenia Inspiracją dla tego dania o bogatym smaku była kuchnia azjatycka. Dzięki panierce tofu zyskuje na kruchości i palecie smaku. Aby wzbogacić potrawę o błonnik, dodaj do panierki 1 łyżeczkę Husk mage i balans Classic. W żaden sposób nie wpłynie to na smak lub konsystencję. Pyszne azjatyckie dania smakują praktycznie każdemu! Ugotuj pastę/makaron azjatycki zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Pokrój tofu na cienkie plastry i wymieszaj w misce z maizeną (lub mąką ziemniaczaną), przyprawami i czymś do słodzenia. Tofu powinno chwilę postać.Posiekaj wszystkie warzywa na mniejsze kawałki i podsmaż je w średniej temperaturze, aż nabiorą odpowiedniego koloru. Dodaj makaron azjatycki/makaron do spaghetti, sos hoisin, soję i nasiona sezamu. Wymieszaj całość. Podsmaż tofu z dużą ilością oleju w wysokiej temperaturze (tofu należy podsmażyć we fryturze, więc wlej naprawdę sporą ilość oleju). Poczekaj, aż tofu nabierze odpowiedniego koloru. Chociaż ciężko je spalić, nie spuszczaj go z oka. Podaj makaron z tofu i uzupełnij całość orzeszkami ziemnymi oraz kolendrą lub miętą (w zależności od tego co lubisz). Wyślij przez messengera: Wyślij Zapisz na Facebooku: Wydukuj: