Powrót Przepisy i porady Przepisy Przepisy Migdałowa jaglanka ze śliwkami Jaglanka doskonale sprawdzi się na śniadanie. 1 porcja dania w ok. 25% pokryje dzienne zapotrzebowanie osoby dorosłej na błonnik. Wyślij przez messengera: Wyślij Zapisz na Facebooku: Wydukuj: Składniki 1/3 szklanki kaszy jaglanej (suchej)2 łyżki zarodków pszennych1 szklanka mleka migdałowego4 śliwki2 łyżki miodu1 łyżeczka cynamonu1 łyżka orzechów włoskich Wartość odżywcza Wartość energetyczna 469 kcalTłuszcze ogółem 11,0 gWęglowodany 77 g Białko 14,1 g Błonnik 7,1 g PrzygotowanieKaszę jaglaną ugotuj na sypko wg przepisu na opakowaniu. Śliwki wypestkuj. Na patelni rozgrzej lekko miód i wyłóż na niego śliwki oraz orzechy, dodaj cynamon. Śliwki lekko uduś pod przykryciem. Podgrzanym mlekiem migdałowym zalej ugotowaną kaszę jaglaną, dodaj zarodki pszenne, wymieszaj. Na wierzch wyłóż duszone śliwki z cynamonem. Podawaj od razu po przyrządzeniu. Wyślij przez messengera: Wyślij Zapisz na Facebooku: Wydukuj: