Pyszne i chrupiące kanapki z tofu i warzywami

Szukasz pomysłu na szybką i pożywną przekąskę? Kanapka z tofu w około 30% pokryje dzienne zapotrzebowanie na błonnik osoby dorosłej. Dowiedz się, jak ją przygotować.

Składniki:

  • 2 kromki chleba
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 plaster tofu wędzonego
  • 4 plastry pomidora
  • łyżka poszatkowanej cebuli czerwonej
  • 2 liście sałaty
  • 2 pieczarki
  • łyżka uprażonych pestek dyni

T

27.6g

W

37g

B

18.2g

11g

Kanapka z grillowanym tofu – sposób przygotowania

  • Jak przygotować kanapkę z tofu? Chleb posmaruj masłem. Na jednej kromce ułóż pestki dyni, następnie liść sałaty, plaster pomidora, tofu, pokrojone pieczarki, pozostałe plastry pomidora oraz liść sałaty i przykryj druga kromką chleba.